Avdelning 1

Avdelning 1 är en vårdavdelning med 14 platser på rehabiliterings- och geriatrikliniken. Vår inriktning är palliativ (lindrande) vård och rehabilitering.

Här finns vi
Vi befinner oss i östra delen av rehabiliterings-och-geriatrikhuset.

Palliativ mottagning

Om rehabiliteringen
Vi erbjuder också geriatriska patienter rehabilitering efter sjukdom eller operation. Ofta kommer patienterna från medicin- eller kirurgiska avdelningen till oss. Vi har även patienter från mottagningar som förbereds inför undersökningar eller återhämtar sig efter undersökningar och behandlingar.

Mål för rehabiliteringen
Målsättningen är att patienterna ska uppnå bästa möjliga funktion och livskvalitet.

Besökstider
Våra besökstider är mellan kl. 13.00-19.00. Du får gärna ringa till oss dag och natt. För anhöriga och närstående till patienter i livets slutskede gäller fri besökstid dygnet runt. För det står ett anhörigrum till förfogande om man önskar.

Bra att veta vid besök
Våra patienter är infektionskänsliga. Sprita därför händerna vid ankomst till avdelningen. Kom inte till avdelningen när du är förkyld eller har haft magsjuka de senaste 48 timmarna.

Våra patienter är också känsliga för dofter. Undvik därför starkt doftande blommor och parfym.

Kontakt

Avdelningen
Telefon: 018-538 460

Sjukskötarkansli

Telefon: 018-538 446

Palliativa mottagningen
Patienttelefon: 018-538 383

Avdelningsskötare
Heidi Viktorsson
Telefon: 018-538 442

Biträdande avdelningsskötare
Annika Kowalewski


Tyck till
Vi vill gärna utveckla vår verksamhet och göra det ännu bättre för våra patienter. Tveka därför inte att ge oss synpunkter om det som är bra och om det som kan förbättras. Rikta dina synpunkter till tyck till om ÅHS

Strax Online